Над 100 000 се очаква да достигне броят на избягалите от

...
Над 100 000 се очаква да достигне броят на избягалите от
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Над 100 000 бежанци се очаква да пристигнат у нас

" Над 100 000 се чака да доближи броят на избягалите от войната в Украйна в България. С отварянето на филантропичните коридори за евакуация, за които се договориха Русия и Украйна, потърсилите леговище в страната ни ще се усилят фрапантно ", предвижда депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев, който се срещна с хотелиери от Балчик, настанили безплатно над 300 бежанци.

Безпрецедентното приемане на Директивата за краткотрайна протекция от страните членки на Европейски Съюз, ще улесни опциите на украинските жители за достъп до работа и медицински услуги, посочи ръководителят на Комисията в Народно събрание по политиките за българите в чужбина Антоанета Цонева, която също участва на срещата. 

" България на този стадий не е подготвена за бежанската вълна, само че с чуването на проблемите на хотелиерите в Балчик, настанили стотици бежанци, ще построи система за тяхното съответно посрещане и определяне ", съобщи Ивайло Мирчев:

" На нас като страна не е разрешено да вършим неточности. Ние би трябвало да намерим механизъм, по който те да бъдат интегрирани и да се усещат добре в България. Това, което е несъмнено, е, че доста бързо ще минат над 100 000 ".

До дни се чака да се задейства и Директивата за краткотрайна протекция, съобщи ръководителят на Комисията в Народно събрание за българите в чужбина Антоанета Цонева:

" Хората ще получат директен достъп до пазара на труда, до просветителни, до здравни институции по един доста бърз и омекотен метод ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР